Wat er gebeurt als de krant er niet meer is

Veel krantennieuws vandaag. In bullets:

    Foto Flickr / Marketingfacts

    Foto Flickr / Marketingfacts

  • Nu.nl vierde zijn tienjarig bestaan met een papieren jubileumkrant met de beste artikelen van de afgelopen 10 jaar. Hier het interview op nrc.nl met de hoofdredacteur uitgever, over de positie van nu.nl in de nieuwsvoorziening.

  • Het HOI publiceerde de oplagecijfers over het jaar 2008. Hier een staatje (pdf) met alle gegevens, samengesteld door onze mediaredacteur Jan Benjamin. Alleen nrc.next en het Financieel Dagblad zitten in de plus, het FD vermoedelijk door de economische crisis. Opvallendste daler is NRC Handelsblad, dat komt vooral door de beperking van het aantal proefabonnementen (zie ook dit bericht bij de laatste kwartaalcijfers).
  • Slate tot slot biedt een kleurrijk inzicht in wat er gebeurt als een stad zonder krant komt te zitten, niet in een futuristisch maar voor de verandering eens in een historisch artikel, over de 114 dagen durende staking van The New York Times in 1962 en 1963. Jack Shafer beschrijft hoe de oplage van de concurrent verzevenvoudigde en het eerste 100%-nieuwsradiostation van de stad de lucht in ging. En hoe de journalisten van de Times hun vak opnieuw uitvonden.

3 reacties op "Wat er gebeurt als de krant er niet meer is"rss-icon

Joris van Lierop is niet de hoofdredacteur, maar de uitgever. Hoofdredacteur is Laurens Verhagen :)

De site is wel onoverzichtelijk hoor. Je klikt ergens op en vervolgens is het zoeken naar datgene waar je op geklikt had. Soms valt het niet eens terug te vinden. 
 
Groet

@Anne: hulp is nabij. Wat kan je niet meer terugvinden?