Fotoserie: paardrijdende Poetin laat zijn spieren zien

In Rusland is dit vast stoer, hier kunnen we er om lachen

Fotograaf Alexey Druzhinin is een geluksvogel. Dit jaar mocht hij de zomerfotoserie van Poetin maken. Uiteraard met ontbloot bovenlijf, want wat is hij nog strak voor zijn leeftijd. Hoewel het moeilijk is de cultstatus van de vorige zomerfoto’s (toen was Poetin aan het vissen, wat we coverwaardig vonden) te overtreffen, gaat het waarschijnlijk wel lukken. Kijk naar het paard, of hoe Poetin door het Zuid-Siberische water heen breekt. Dat is toch best bijzonder. In Rusland zijn deze foto’s ongetwijfeld heel stoer, in Nederland kunnen we er om lachen. Het is een universeel fenomeen, die Poetin.

Foto Ria Novosti / Alexey Druzhinin

Foto Ria Novosti / Alexey Druzhinin


Bovenstaande foto hebben we ook in posterformaat.

Foto Ria Novosti / Alexei Drizhinin

Foto Ria Novosti / Alexei Drizhinin

Foto Ria Novosti / Alexei Drizhinin

Foto Ria Novosti / Alexei Drizhinin

Foto Ria Novosti / Alexei Drizhinin

Foto Ria Novosti / Alexei Drizhinin

Foto Ria Novosti / Alexei Drizhinin

Foto Ria Novosti / Alexei Drizhinin

7 reacties op "Fotoserie: paardrijdende Poetin laat zijn spieren zien"rss-icon

Vlinderslag… patser.

Er is een hoop aan te merken op deze man en de werking van de democratie in Rusland, maar dit straalt m.i. wel meer uit dan JP aan het stand van Kapelle .. Verpakking is niet alles, maar telt wel een beetje mee.

Ik weet waarom hij zo strak kijkt op die laatste foto… 
 
Toen keek hij al uit naar de Roulette met shotglaasjes Vodka om aan te tonen dat hij als “comrade President” iedere Rus onder tafel drinkt!

Liever Poetin op paard dan JP op een skateboard. Of Piet Hein Donner op de camping.  
 
Maar het is mij even niet duidelijk waarom wij er hier in Nederland om moeten lachen. In Nederland levert een foto van een presentator van een publieke omroep die schaars gekleed aan het zwemmen is toch ook niet lachwekkende reacties op. 
 
Enfin, het gebeurd in meerdere landen. Democratie, dictatuur of wat er tussen in zit. Het is alleen dat als Obama of Sarkozy op het plaatje staat het minder lachwekkend wordt genoemd.

@Rogier, dit zijn geen paparazzifoto’s. Poetin heeft ze bewust laten maken.

Bovenste foto: het dier draagt een zware last.

In Nederland kunnen we er om lachen? Dat begrijp ik echt niet. Wat valt er te lachen? En dat het de zomer foto’s van de Russische MP zijn, prachtig toch. Maxima en kindertjes mogen ook 1 uur per zomer op het strand worden gefotografeerd dus wat is hier mis mee of wat valt er te lachen? Duidelijk weer een geval van een journalist die graag negatief is over Rusland of de MP in dit geval Poetin.  
Ernst-Jan, kom beter hier heen en leef hier een tijdje, verdiep je in Russen en leer wat. Nederlanders kunnen nog heel wat leren van bijvoorbeeld de tolerantie. Jij hebt dat duidelijk niet!