Emile Roemer wilde wél en wordt nieuwe lijsttrekker SP

Hij was de enige kandidaat

Emile Roemer (1962) wordt de nieuwe fractievoorzitter van de SP. Hij was bij het verstrijken van de deadline de enige kandidaat.

Emile Roemer in 2006. Foto Vincent Mentzel

Emile Roemer in 2006. Foto Vincent Mentzel


Vanmorgen werd bekend dat Roemer via een brief had laten weten Kant te willen opvolgen. Dat maakte hem meteen de gedoodverfde favoriet. Hij heeft de steun van zwaargewichten in de fractie als Harry van Bommel, Ewout Irrgang en Ronald van Raak. De fractie zal later vandaag nog wel vergaderen over zijn kandidatuur.

De 47-jarige Roemer zit sinds november 2006 in de Tweede Kamer. Hij is woordvoerder voor verkeer en waterstaat. Hij was onderwijzer, wethouder in Boxmeer en voorzitter van de SP in Noord-Brabant.

8 reacties op "Emile Roemer wilde wél en wordt nieuwe lijsttrekker SP"rss-icon

Arm reclamebureau. Met het charisma van deze last-minute kandidaat kan de campagne nog zo leuk en innovatief worden, maar ik vrees dat het de SP niet gaat redden…

Emile wie??? Er was geen keuze >> de “zwaargewichten” willen niet hun nek uitsteken voor het verlies van 9/6 dus mag hij de klap vangen; wat een armoe

Hoe dan ook, en de SP is totaal niet mijn partij, maar ze hebben snel en daadkrachtig gehandeld. Had Balkenende maar zoveel realiteitszin.

Krista van Velzen  
 
die had de sp moeten kiezen 
 
Krista van Velzen  
 
goeie vent hoor, maar wordt weer niets….. 
 
echt waar, 3x scheepsrecht! 
 
Krista van Velzen  
 
die meid heeft het 
 
ik voorspel: eerste presidente van nederland 
 
als het volk het wil, 
 
dwz gaat nadenken….

Een lijsttrekkerverkiezing met slechts één kandidaat. Geweldig wat een eenheid – lijkt wel Noord – Korea, alleen het Geliefde Leider ontbreekt nog.

.. 
Levi, je hebt helemaal gelijk, Krista van Velzen  
 
..

Ik ben benieuwd wat het wordt… een nieuwe naam is niet zo slecht. En pluim voor Agnes Kant- die is op het juiste moment opgestapt.

Emile Roemer lijkt me een gemotiveerde fractieleider. 
 
Voor het snelle tv en radio debat had ik liever Harry van Bommel gezien. Samen met Femke en Alexander de scherpste en snelste debaters van het land.