Israël bestormt schip uit hulpkonvooi

Schepen vormden een 'provocatie', aldus Israëlische leger

Pro-Palestijnse activisten van de Free Gaza Movement wilde vanuit Turkije hulpgoederen brengen naar de Palestijnse gebieden. Niet doen, zei Israël, we zullen jullie stoppen. Zoveel is duidelijk. Daarna heeft het Israëlische leger volgens internationale media een van de zes schepen bestormd en volgens de Israëlische televisie zijn daar zeker zes doden bij gevallen. Al Jazeera meldt 16 doden.

Aan CNN vertelde een woordvoerder van het Israëlische leger dat het konvooi een ‘provocatie’ was en dat er geen sprake is van een ‘aanval’. Israël heeft inmiddels wel spijt betuigd voor de doden. In Turkije bekogelen woedende mensen het Israëlische consulaat. De actiegroep zelf reageert als volgt:

Screenshot twitter.com

Screenshot twitter.com


Lees de rest van hun twitterberichten hier. Vooraf meldden de Israëlische autoriteiten dat de opvarenden arrestatie en deportatie staat te wachten.

71 reacties op "Israël bestormt schip uit hulpkonvooi"rss-icon

75 jaar geleden, was een man die een volk leidde, hij besloot toen een meerderheid in een getto op te sluiten, een getto waar zijn alles mochten bepalen, waar de internationale gemeenschap niets te zeggen had. Wij sloten onze ogen, 6 jaar later was de wereldoorlog een feit en 6 miljoen joden werden vermoord. 
75 jaar later een volk is opnieuw opgesloten in getto, zonder enige recht, aan de wensen van de Israëlische leger overgelaten. Opnieuw sluiten wij onze ogen. Heeft de bezetting niet lang genoeg geduurd? Waar zijn onze kandidaten premier vandaag?

Ik begin me ondertussen inderdaad een beetje af te vragen wanneer er eens een land gaat zijn dat werkelijk iets durft te doen aan de onderdrukking van de Palestijnen. ‘Bijzonder’ dat dit soort fratsen al jarenlang oogluikend worden toegestaan door de internationale gemeenschap…

En mag dat allemaal? Dus bijvoorbeeld een Belgisch marineschip zou midden op de Noordzee een Engels goederenschip mogen aanvallen die op weg is naar Rotterdam, omdat de Belgen vinden dat de goederen eigenlijk via Brugge naar Rotterdam over land getransporteerd zouden moeten worden? 
 
O hoe zou de wereld eruit zien als de wereld één groot Israël was? Het beloofde land, de beloofde nieuwe wereld?

Dus, geen aanval door de Israëlische kant maar wel een provocatie van de actievoerders. Bedankt voor de uitleg, menner woordvoerder van het Israëlische leger!  
Voor een cursus creatief met taal een geweldslegitimatie moet je zeker bij de Israëlische regering.

En dan krijgen we waarschijnlijk ook weer een kabinet die onvoorwaardelijk vriendjes is met Israël. Om misselijk van te worden..

Ik lees van NRC: 
 
“Israël bestormt schip uit hulpkonvooi 
 
Schepen vormden een ‘provocatie’, aldus Israëlische leger” 
 
En op nrc.nl daarbij ook *boven het artikel* nota bene een grote foto: “Een pro-Palestijnse activist die gewond is geraakt op een van de schepen van het hulpkonvooi wordt naar een Israëlisch ziekenhuis gebracht. Foto Reuters”. Wat beschaafd toch van die vriendelijke Israëliërs… 
 
Is het NRC tegenwoordig onderdeel van de PR-machine van Israël? 
 
Ongewapende mensen in internationale wateren gewapend aanvallen zodat er veel doden en gewonden vallen, kunnen we dat niet gewoon staatsterrorisme noemen? 
 
En die blokkade van Gaza, is die legitiem? Is het niet de taak van het NRC om haar lezers daarover te informeren? 
 
En ik lees elders (fok.nl): “De militaire censuur in Israël heeft de berichtgeving over doden en gewonden door de bestorming van een konvooi schepen met hulpgoederen voor de Gazastrook verboden.” 
 
Ook niet het vermelden waard?

Hoe weet je dat ze geen wapens bij zich hadden? Is het niet het vermelden waard dat er eerder scheepsladingen en ambulances vol raketten en wapens illegaal richtig Gaza zijn gegaan? Om nog maar te zwijgen over de tunnels die via Egypte naar Gaza lopen, of de menselijke schilden (inclusief kinderen!) die gebruikt worden om doelwitten te verdedigen. Logisch dat Israël gaat kijken wat daar aan de hand is. 
 
En trouwens, er is ze duidelijk gevraagd uit te wijken! 
http://www.youtube.com/watch?v=qKOmLP4yHb4 
 
Objectieve berichtgeving over dit onderwerp is nagenoeg onmogelijk. De één kwalificeert Israël als permanente leugenaars, de ander de Palestijnen. Niemand heeft nog gelijk, we tasten permanent in het duister.

@Thomas: ik weet van Israel zeker dat ze wapens hadden, ze hebben ze namelijk gebruikt tegen een humanitaire, internationale missie. Je vraag alleen al ‘hoe ik weet dat ze geen wapens bij zich hadden’ is schandalig. Je valt geen burger-doel aan in internationale wateren, en zelfs niet in nationale wateren, net zoals je iemand op straat niet doodschiet omdat hij ‘misschien’ een wapen heeft. Dan kun je iedereen wel doodschieten. Wet en recht is wat telt. 
 
Israel heeft geen enkel recht om Gaza te blokkeren, dat is een grove schending van de mensenrechten. 
 
Verder zit je wat te misten over ‘we tasten permanent in het duister’. Dat is alleen zo als je absoluut weigert om te kijken. Misten is nog het enige middel van de pro-Israel propaganda dat er over is. 
 
Hopelijk gaat er nu echt wat veranderen.

En in de nrcnext van vanmorgen niet eens een bericht dat die flotilla gisteren is vertrokken vanuit Cyprus, terwijl het er toch al een tijdje aan zat te komen dat dat ging gebeuren. Beetje jammer wel.

Wel toch? P.3!

Het valt me op dat heel veel Nederlanders partij kiezen van de Palestijnen, maar zij begrijpen niet hoe de vork werkelijk in de steel zit. 
De media geven een eenzijdig beeld, het Palestijnse volk trekt zich niks aan van waarschuwingen, laat staan, de wetgeving van de staat Israël en het is wat mij betreft niet meer dan terecht dat Israël de aanval opent op deze mensen. Dit heeft namelijk niks met onderdrukking te maken, dit zijn gewoon illegale acties van de Palestijnen. 
Jammer dat veel mensen in Nederland dit maar niet vatten.

Dat de situatie in Israel/Palestina genuanceerd is, dat is waar. 
 
Maar: 
het Palestijnse volk trekt zich niks aan van waarschuwingen, laat staan, de wetgeving van de staat Israël en het is wat mij betreft niet meer dan terecht dat Israël de aanval opent op deze mensen. 
 
Het is volgens mij nooit terecht om de aanval in te zetten op een volk. Oorlog voeren kun je doen met een staat, tegen wetsovertreders zul je met de wet aan de slag moeten. 
 
In dit geval waren het burgers. Burgers die zich niet hielden aan de instructies van autoriteiten, maar dat is nog geen reden om er maar op los te knallen.

de wetgeving van “De Staat Israel” is net zo legitiem in Gaza , op de Westbank of in de wateren vôor Gaza als de Duitse wetgeving in Nederland of voor onze kust …

De media geven inderdaad een eenzijdig beeld dat die Palestijnen maar onwillend tuig zijn waar niet mee te redeneren valt.  
Israel houdt zich niet aan internationale wetgeving, houdt zich niet aan resoluties en heeft een apartheidsstaat gecreeerd. De vergelijking met Zuid Afrikaanse apartheid gaat niet helemaal op, natuurlijk: zelfs in Zuid Afrika hadden ze geen wegen die structureel verboten waren voor een etnische bevolkingsgroep. 
Voor de goede orde, het ongewapende konvooi was niet Palestijns en bevond zich in internationale wateren. Israel had niet het recht om dit schip te enteren, laat staan het vuur te openen op de opvarenden.

Jammer dat Robbert niet ‘vat’ dat dit geen Palestijnse actie is, maar een van een internationale hulporganisatie (er was ook een Nederlandse aan boord).

“en het is wat mij betreft niet meer dan terecht dat Israël de aanval opent op deze mensen”… 
 
Laten we hopen dat geen enkele Nederlander jou ooit “vat” Robert.

“Illegale acties van de Palestijnen”? De Palestijnen kunnen niets doen want ze zitten vast in een gevangenis; zelfs als ze een beurs krijgen om in het buitenland te studeren dan mogen ze van vrijheer Israel niet gaan. Een vloot huren om provisies naar Gaza te brengen lijkt me dan onmogelijk.  
Eerst goed lezen: het waren pro-palestijnse activisten, inclusief een Shoah overlevende, een Nobelprijswinnar en Europese parlementsleden.

… en let even op de spelling, a.u.b: 
“heeft spijt betuigt”…

75 jaar later is een volk opnieuw opgesloten in getto, zonder enige recht,…. 
 
Volkomen terecht, Gaza is een getto, maar de onderdrukker is hier de Hamas. 
 
De inwoners van dat getto vallen Israel aan. 
 
Zelfs het Arabische broederland Egypte wenst niets met de inwones van Gaza te maken te hebben. 
 
Gaza is de speelbal van de Arabische Liga. 
 
De gemaakte vergelijking met Polen en Duitsland is een bewuste complete verdraaiing van de feiten en een demonisering van Israel.

De regering van Hamas is niet democratisch en in die zin heeft u een punt. Hamas was na de verkiezingen van januari 2006 wel democratisch gekozen. Fatah had al aangegeven nog niet klaar te zijn voor de verkiezingen die door Bush toch werden doorgeduwd.  
In een artikel van David Rose in Vanity Fair uit 2008 komt naar voren dat het kabaal van Abrams/Rice met goedkeuring van Bush na de verkiezingen een mislukte coup-poging van Muhammad Dahlan (Fatah) in Gaza ondersteunden en mogelijk hielpen organiseren. Hamas heeft deze coup-poging als aanleiding gebruikt om de macht te grijpen, wat ons brengt bij de huidige situatie. Hopelijk nuanceert deze informatie het beeld dat u schetst en geeft het u een eerlijker beeld van de geschiedenis. Bron: http://www.vanityfair.com/poli.....gaza200804

In 1967 werd in de Bijeenkomst van Chartoum door de Arabische Liga de beruche 3 NEEN’s afgekondigd: 
NEEN tegen het land Israel; 
NEEN tegen het volk Israel 
NEEN tegen onderhandelingen. 
 
De PLO is al in 1963 opgericht ter bevrijding van?????? 
Gaza???? Laat me niet lachen. Die strook land stond NIET onder bestuur van Israel. 
 
Een Palestijns Volk? welk volk. Dat is pas in 1969 door Arafat uitgevonden! 
 
Gaza wordt bewust in stand gehouden door de Arabische Liga.  
De westerse wereld stopt elk jaar ca. 1,8 Miljard euro’s in Gaza? En wat dragen de Arabische broeders bij? Niente.  
Er wordt alleen betaald, als zich weer eens iemand heeft opgeblazen.  
Loon naar werken heet dat dacht ik? 
 
Waarom

“Er wordt alleen betaald, als zich weer eens iemand heeft opgeblazen.  
Loon naar werken heet dat dacht ik? ” 
 
Walgelijk, deze suggestie, dit gaat alle perken te buiten. 
 
De wereld tracht een menswaardig bestaan in Gaza mogelijk te maken maar Israël maakt meer en sneller kapot dan het mogelijk is om het weer op te bouwen. Het is een bewust beleid om de mensen daar het leven als mens onmogelijk te maken, en ze zo te dehumaniseren. 
 
De menselijke geest is in staat om, als de werkelijkheid niet bevalt, zichzelf een totaal andere werkelijkheid in te beelden. Wat u schrijft is daar een perfecte illustratie van.

@Bijna. Volgens mij is Gaza zo als de rest van de Palestijnse territoria eerst door Israël bezet, daarna zijn de groepen als Hamas en andere opgestaan. 
 
De vergelijking gaat wel op, Israël gedraagt zich als alleenheerser, ik zou als bewoner van een bezette gebied er alles aan doen om de bezetter aan te pakken, als Duitsland de oorlog had gewonnen was Nederland bezette gebied, wat zou jij doen? Accepteren, wennen, duist leren. Het Nederlandse verzet was dan illegaal in jou ogen?  
 
De bezetter is “altijd” fout en heeft geen enkel recht zolang zijn een andere land bezet houden.

Denis, 
 
De feiten weerspreken jouw mening.  
Het is een feit, dat de Arabische bevolking sinds 1948, dus al 62 jaar, het aanbod van een eigen staat afwijst. 
 
De Arabische Liga verklaarde een dag na de onafhankelijkheid van Israel de oorlog. 5 Arabische legers vielen Israel binnen. De arabische bevolking werd door de Arabische Liga opgeroepen om het land te verlaten. (Deed men dan niet, dan werd dat gezien als collaboratie met Israel, daar staat de doodstraf op) 
 
Zij zouden die oorlog wel even binnen veertien dagen winen en dan kon men weer terugkomen. Men mocht zich dan zelfs de achtergebleven Joodse eigedommen toeeigenen. 
 
Het kan echter verkeren, zei Bredero. 
 
Inmiddels heeft Israel al 11 oorlogen moeten voeren voor zijn voortbestaan. En allemaal gewonnen! 
 
Wat een gezichtsverlies voor de Arabieren! 300 miljoen Arabieren kunnen nog niet eens 5 miljoen Joden de baas. 
 
Ondanks deze bovenmenselijke krachtsinspanning en miljarden investeringen is Israel inmiddels tot de machtigste staat uitgegroeid in het midden Oosten. 
 
Het bruto nationaal product van Israel is groter, dan dat van alle omringende Arabische landen bij elkaar.

@ Bijna 
 
“De feiten weerspreken jouw mening.  
Het is een feit, dat de Arabische bevolking sinds 1948, dus al 62 jaar, het aanbod van een eigen staat afwijst. ” 
 
Dit is absolute onzin. Zie het vredesinitiatief van de Arabische Liga in 2002, wat opnieuw is bevestigd in 2007 en 2009, waarin erkenning en vrede met Israël werd aangeboden in ruil voor een Palestijnse staat in Gaza en de westbank, met als hoofdstad Oost Jeruzalem. Nieuwe revisies in het plan gaan zelfs zover als dat Palestina helemaal ontwapend zou worden en de overige Arabische landen vluchtelingen uit 1948 (!!!!!) opnemen. 
(http://en.wikipedia.org/wiki/Arab_Peace_Initiative)

U raakt bepaaldelijk van het onderwerp af. Er zijn doden en gewonden gevallen door een gewapende aanval van Israel die geen enkel basis in het internationaal recht heeft. 
 
Maar u geeft er de voorkeur aan om te herhalen wat zich ongetwijfeld al sinds jaren onwrikbaar in uw hoofd vastgezet heeft. 
 
U verheft het recht van de sterkste (m.b.v. de totale steun van de VS) tot maatstaf. Gelukkig dacht men daar m.b.t. het Europa van de vorige eeuw toch wat anders over…

“Er wordt alleen betaald, als zich weer eens iemand heeft opgeblazen.  
Loon naar werken heet dat dacht ik? ”  
 
Walgelijk, deze suggestie, dit gaat alle perken te buiten. 
 
De werkelijkheid in het Midden Oosten is een walgelijk Arabisch politiek spel met als inzet de vernietiging van Israel.  
Hoe veel doden daarbij vallen is voor hen oninteressant. 
 
Regelmatig heb ik in Nederland contacten met ex-moslims uit deze regio. Zij zijn bijna unaniem van mening, dat Israel in zijn recht staat.

Dennis, 
 
De Arabische bevolking van Gaza, etc is de enige bevolkingsgroep op deze wereld die claimen recht te hebben op een stuk land, dat ze al 62 jaar categorisch afwijzen als hun eigendom! 
 
Sterker nog, zij hebben het gehele land inmiddels al wel 40 jaar als Palestina ingetekend op de wereldkaart, 
terwijl zij het hun toegewezen land al die tijd weigeren te accepteren. 
 
Wie is er nu hier gek!

De werkelijkheid in het Midden Oosten is een walgelijk Arabisch politiek spel met als inzet de vernietiging van Israel.  
Hoe veel doden daarbij vallen is voor hen oninteressant. 
 
De grote leider van Iran heeft het volgende verklaart: 
 
zodra wij een atoombom hebben gooien we die op Israel. 
Oke, dan stuurt Israel natuurlijk wel atoombommen terug. 
 
Stel heel Iran wordt vernietigd. Dan hebben we 60 miljoen doden. So What, Dan zijn er nog steeds 1 miljard islamieten over.  
 
maar wij hebben de Joodse staat vernietigd. 
Wie heeft er dan gewonnen? 
 
WIJ. 
 
En jij wil gaan thee drinken met iemand met deze mentaliteit?

Maar u geeft er de voorkeur aan om te herhalen wat zich ongetwijfeld al sinds jaren onwrikbaar in uw hoofd vastgezet heeft. 
 
Bij elke rechtzaak worden feiten op tafel gelegd om daar over te oordelen. 
Stop met dat emo-gebeuren over de zielige arabieren in Gaza. 
 
Er zijn voldoende landen in het Midden Oosten, die die paar zielige personen in hun land kunnen opnemen. 
Maar het is een feit, dat geen enkel land hen wenst op te nemen. 
 
Israel heeft in de afgelopen 62 jaar meerdere miljoenen joden opgenomen en geitegreerd in hun samenleving. 
 
Waarom kunnen die 300 miljoen omwonende Arabieren hetzelfde niet doen! dan is het probleem opgelost.

Dude, wat heb je het over? Je blijft maar spammen op je eigen antwoorden. Het gat hier om de aanval van Israel waar doden zijn gevallen. 
 
Dan nog:  
 
“Stop met dat emo-gebeuren over de zielige arabieren in Gaza.” 
Emo? Kijk naar Frisia-Netherlands conflict: 
http://www.ruiterjanssen.nl/pi.....verall.jpg 
 
“Er zijn voldoende landen in het Midden Oosten, die die paar zielige personen in hun land kunnen opnemen” 
Pardon? Ten eerste, het gaat niet om een paar zielige personen. Het is walgelijk dat je deze vluchtelingen zo behandelt. Alsof hun leed niet reëel is. Ten tweede, het gaat niet om een paar en er is geen plek voor ze ergens anders. Bovendien, ze hadden hun eigen land en boerderijen. 
 
“Israel heeft in de afgelopen 62 jaar meerdere miljoenen joden opgenomen en geitegreerd in hun samenleving.”  
Ha, ha. Israel heeft geen egale en geïntegreerd samenleving. Ze leven in voortdurende spanningen tussen geloof, racisme en een wankelende rechtssysteem: 
http://www.volkskrant.nl/archi....._vuile_Rus 
Denk je dat Israel het beloofde land is? Paradijs op aarde?  
 
“… 300 miljoen Arabieren kunnen nog niet eens 5 miljoen Joden de baas (…)is Israel inmiddels tot de machtigste staat uitgegroeid in het midden Oosten.” 
De ouders van tientallen vrienden hebben gratis in een kibuttz gewerkt. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat alle christenen in het continent Amerika gebombardeerd worden met het verhaal: “Israel economisch en moraal ondersteunen want ze zijn het uitverkoren volk”. Israel is geen Remy uit Allen in de Wereld. Ze krijgen heel veel geld en hebben DE super power naast ze, altijd ondersteunend.

U verheft het recht van de sterkste (m.b.v. de totale steun van de VS) tot maatstaf. 
 
Even een volgend feit over het recht van de sterkste. 
 
Gelukkig denkt Israel daar anders over. Zij hebben al 11 oorlogen gewonnen, met beperkte inzet van machtsmiddelen.  
 
Indien Israel dezelfde mentaliteit had als de omringende Arabieren,  
dan was er nooit een palestijns probleem ontstaan! 
 
Daar zou ik maar eens over nadenken!

De bezetter is “altijd” fout en heeft geen enkel recht zolang zijn een andere land bezet houden. 
 
Je hebt helemaal gelijk. 
 
Maar, Welk land houdt Israel dan bezet volgens jou. 
 
GEEN.

U raakt bepaaldelijk van het onderwerp af. Er zijn doden en gewonden gevallen door een gewapende aanval van Israel die geen enkel basis in het internationaal recht heeft. 
 
Welk recht hebben deze personen om zich met dit conflikt te bemoeien? Grote landen komen er niet uit!, maar ja dan komen wij wel even! 
 
Wat is het doel van deze bemoeienis anders dan provoceren. 
 
En nu moet ik begrip voor hun pest gedrag hebben? 
 
Dit verandert niets aan de feiten. 
 
Allen krijgen we nu weer internationale emo.

http://theunjustmedia.com/clip.....merica.htm 
beelden zeggen meer dan woorden.

Ik verbaas me toch altijd over harteloze reacties van menig pro Israëliërs. In Gaza is 50% van de mensen werkloos, en nog erger, 80% is afhankelijk van humanitair voedselhulp. Dan kan regering wel dood leuk zeggen dat zij 15.000 ton voedselhulp doorlaten maar iedereen snap toch wel dat dit niet voldoende is voor een bevolking van 1.5 miljoen. Aan de andere kant snap ik ook wel dat Israel wel degelijk veiligheidsrisico’s heeft met betrekking tot Hamas. Maar de bottom line is toch wel dat Israel nooit veilig zal zijn mits deze blokkade, die overigens in strijd is met international recht, opgeheven wordt. Want laten we nou eerlijk zijn armoede, onrechtvaardigheid en bezetting zijn de voedbodem van extremisme.

Het is gewoon doodsimpel en zinloos over te discusieren. De schepen bevonden zich in internationale wateren and zijn volgens internationaal recht soeverein grondgebied. Punt. 
 
Iedereen die een soeverein schip in internationale wateren verovererd is een kaper. Maar in de volksmond mag dit gerust als een terroristische daad aangemerkt worden. 
 
Elke bemanning heeft altijd het recht zich met wapens tegen kapers te verdedigen. Al had de bemanning atoombommen gebruikt om zich te verdedigen, volgens internationaal recht hebben ze het volste recht zichzelf tegen iedereen te verdedigen met elk wapen dat ze zelf maar willen. 
 
Als het in Israel’s wateren was gebeurd was het een ligitieme actie(morele kant terzijde) van de Israelies geweest. 
 
Maar wat nu gebeurt is, is simpelweg een kaping ofwel een terroristische aanval op soevereine schepen. Daarmee kun je elke opmerking die Isreal maakt dat de mensen wapens hadden, en dat er daarom geschoten is nast je neerleggen. In internationale wateren is dit simpleweg een kaping. Nou, zoals ik al zei, scheeps bemanningen hebben ALTIJD het recht zich te verdedigen tegen kapers. Punt.

Ik verbaas me toch altijd over harteloze reacties van menig pro Israëliërs. 
 
M@hdi
Ik verbaas me over de naiviteit van zo vele westerlingen. 
In de periode 1948 tot 1967 behoorde Samari, Judea, inclusief half Jerusalayem en Gaza tot Syrie, Jordanie en Egypte.  
Dus niks Israel de baas. 
 
Wat is de reden dat men in die 19 jaar geen onafhankelijke staat heeft opgericht?

In Gaza is 50% van de mensen werkloos, en nog erger, 80% is afhankelijk van humanitair voedselhulp. 
 
Toen de Gush Katif regio ontmanteld werd zijn meerdere km2 aan hoogwaardige kassen in takt achtergelaten.  
 
Weet je wat de erste glorieuze daad was van de overwinnaars op de entiteit Sion:  
alles kort en klein slaan. 
 
Israel verbouwde daar voor ca. 700 miljoen $ aan groente, etc.

@Bijna. 
 
Het is duidelijk dat het je hoog zit. Toch een paar tips: 1. Als je iemand specifiek wilt beantwoorden, gebruik dan de antwoordknop. Maakt het een stuk duidelijker met wie je nu argumenteert en hoef je hun text niet te knippen. 
2. Wanneer je iemand citeert, dan helpt het om quotes (“quotes”) te gebruiken, of bijvoorbeeld italiceer die laatste krijg je door italics-tags toe te voegen. 
 
Op dit moment zijn je reacties een woordenbrij, waarin je argumenten nauwelijk naar voren kunnen komen.

Grappig, ik zie helemaal geen argumenten van Bijna, alleen holle hasbara retoriek die werkelijk geen ene moer te maken heeft met het eigenlijke onderwerp, namelijk een afschuwelijke piratenaanval op een onbewapend schip in neutrale wateren.  
Moet je je voorstellen dat het Iran was geweest die zomaar 10? 20? mensen (dat is nog steeds onbekend, het is toch te zot?) doodschiet op een schip met humanitaire hulp. Zouden we dan de argumenten zien die hier gebruikt worden om Israel’s actie te rechtvaardigen? 
Ik dacht het niet.

“Er zijn voldoende landen in het Midden Oosten, die die paar zielige personen in hun land kunnen opnemen” 
 
Pardon? Ten eerste, het gaat niet om een paar zielige personen.  
 
Beste vriend, 
 
twee simpele feiten: 
Op 300 miljoen Arabieren in de omliggende landen zijn die paar miljoen van Gaza een schijntje. Klopt. 
 
De totale oppervlakte van Israel is slechts 1 % van de totale oppervlakte van alle moslim landen in het midden oosten 
 
En toch presteert Israel het om in de afgelopen 62 jaar ca. 5 miljoen joden in Israel op te nemen. 
 
Dus hou op met zielig doen. 
 
Hun leed is absoluut reëel! Helaas meer dan reeel! 
 
Alleen ik realiseer mij terdege, dat het leed in Gaza door de Arabische wereld moedwillig in stand wordt gehouden, zelfs verergerd (niemand mag weg uit Gaza) en geexploiteerd voor consumptie in de westerse wereld. 
 
en dat vind ik nu walgelijk.

Moet je je voorstellen dat het Iran was geweest die zomaar 10? 20? mensen (dat is nog steeds onbekend, het is toch te zot?) doodschiet op een schip met humanitaire hulp. 
 
Beste Saskia, 
 
Whow een geweldig voorbeeld Iran. 
 
Wist jij dat sinds de terugkeer van Chomeini meerdere honderdduizend slachtoffers gevallen zijn door Islamitische religieuze zuiveringen? 
 
We hebben een beetje mee kunnen kijken bij overheids optreden tijdens de laatste verkiezingen in Iran.  
 
Daar is dit optreden van Israel toch kinderspel bij, of niet soms.

Israel heeft geen enkel recht om Gaza te blokkeren, dat is een grove schending van de mensenrechten. 
 
Dit is absoluut fout. 
Conform geldend Internationaal recht heeft Israel elk recht om de Gaza te blokkeren. 
 
Of je het daarmee eens bent, is oninteressant.

@Moderator, kan die Bijna ook uit?

Klopt er iets niet wat ik beweer?

Off topic, de vraag is of er iets WEL klopt. 
Bitter weinig. Jammer.

Ja goeie vraag. Een idiotie filter lijkt me heerlijk. Dat scheelt me een hoop scrollen langs bijeen geraapte nonsens waarvan ik nu nog steeds niets zie welke met de bovenstaande post te maken heeft.

@Bijna.  
Het is duidelijk dat het je hoog zit. 
 
Dat heb je goed gezien. 
Er gaat een vrouw met een baby aan boord van een schip zitten, dat een politieke confrontatie aangaat met Israel.  
 
Als die baby iets overkomt, dan is in eerste instantie die vrouw aansprakelijk en niet Israel. 
 
Maar dat wordt dan direct groots opgespeeld in de media, Oh wat erg, Die slechte Israeliers ook. Dit is EMO-berichtgeving. 
 
Waarom blijft die Mevrouw niet gewoon thuis met haar baby?  
U heeft daar niets te zoeken, maar als u gaat dat moet u weten, u bent meerderjarig. 
Maar uw baby moet u thuis laten.

Brecht, 
Elke bemanning heeft altijd het recht zich met wapens tegen kapers te verdedigen. Al had de bemanning atoombommen gebruikt om zich te verdedigen, volgens internationaal recht hebben ze het volste recht zichzelf tegen iedereen te verdedigen met elk wapen dat ze zelf maar willen. 
 
Brecht, 
Waarom worden dan die koopvaardijschepen onbeschermd gelaten, die op 500 km uit de kust gekaapt worden? 
 
en als onze zeemacht kapers oppikt, worden ze snel weer geloosd!  
 
Hoe rijm je dat dan?

Elk schip in de wereld staat geregistreerd in één land. Dat land bepaald of een schip wapens aan boord mag hebben. De meeste landen staan geen wapens toe aan boord om te voorkomen dat kapers bemanningen doodt, en om escalatie te voorkomen. 
 
Je moet ook niet vergeten dat een olietanker beter geen gevecht kan aangaan, omdat de meeste kapers ook over raketwerpers beschikt aangaat, en dat geld eigenlijk gewoon voor elk kopvaarder, die heben tonnen aan brandstof aan boord en zijn extreem brandgevaarlijk. 
 
Dat de kapers nooit veroordeeld worden is niet waar, de kapers die een schip kaapen waar de doodstraf geldt worden nooit uitgeleverd. En de laatste tijd worden meer en meer kapers ter veroordeling gestuurd naar landen die daarom vragen. 
 
Maar opmerkingen dat een vrouw haar baby niet moet meenemen is onzin, tenstlotte was er vooraf heel veel aandacht in de pers en wie er allemaal mee zou gaan. De Israelis waren hiervan uitgebreid op de hoogte, en ook al was het een confrontatie actie, dan nog was het de keuze van de Israelies om te gaan schieten. 
 
En hoe je het ook draait, ze zijn aangevallen in internationaal water! 
 
En op persoonlijke noot, ik vind de Isrealies gewoon schoften, en ze hebben 40 jaar hun best gedaan om het te bewijzen. En het dient gezegt te worden ze hebben inderdaad veel geleerd van de concentratiekampen. Ze hebben nu zelf de grootste in de wereld, en schuwen het ook niet om van tijd tot tijd een paar kinderen, vrouwen en mannen over de kling te jagen. 
 
En dat de palestijnen geweld gebruiken, ik kan ze geen ongelijk geven. Tenslotte is het zo dat Palestina geen rechten heeft om zichzelf een land te noemen(geblokeerd bij Isreal en de VS) Om die reden mogen ze geen leger hebben aangezien alleen landen officieel een leger mag hebben. 
 
Daarom is elke aanval van Isreal gelegimeerd terwijl elke aanval van de Palestijnen een terroristische daad is. Ja das wel erg gemakkelijk….. Dan zou het Nederlandse verzet in de tweede wereldoorlog ook terrorisme zijn, nou denk het toch niet. 
 
Het is gewoon een bezopen situatie waar de Palestijnen altijd aan het kortste eind trekken. En kan my werkelijk iemand vertellen wat nou eigenlijk het verschil is tussen de gaza strook en het getto van Warschau???? Sorry maar ik kan het verschil niet vinden. 
 
En als je echt eerlijk spel wilt spelen, maar Palestina een land, geef ze dezelfde opleidingen, tanks, vliegtuigen en laat ze maar een eerlijke oorlog uitvechten met Israel. 
 
Maar feit voor wat nu gebeurd is, Israel heeft vandaag gewoon een stel onschuldige burgers vermoord die iets probeerde te bereiken. Maar ja, das niets nieuws voor Isreal, daar zijn ze tenslotte experts in geworden. Mischien zouden gewoon wat eerlijker moeten zijn en en hun belangrijke legeronderdelen de naam geven die het verdient, de SS. 
 
Hitler zou ze nog steeds haten, maar ik denk dat hij er wel trots zou zijn op wat de Joden berikt hebben. Tenslotte werd Hitler veroordeeld voor de concentratiekampen, terwijl the Isrealies wereldwijd toestemming hebben, nou hebben ze toch Hilter maar moi overtroffen. 
 
En nee, ik ben het er absoluut niet mee eens wat de zigeuners, Joden en andere bevolkingsgroepen is overkomen in WWII. Maar blijkbaar denken de Joden daar zelf anders over……….

Hmmm, sommigen moeten de situatie misschien eerst wel wat beter berijpen.  
Begrijp me niet verkeerd: Ik keur het doden van mensen onder geen beding goed, maar laten we eerlijk zijn: de actie van de vredesactivisten was 1 grote provocatie. De mensen werden meermaals gewaarschuwd voordat de militairen aan boord gingen + misschien moeten sommigen wel eens de vraag stellen wat de echte reden was van de “journalisten” van Al-Jazeera aan boord van 1 van die schepen, voor mij is het duidelijk dat zij wisten dat daar iets te gebeuren stond, wat Israël voor de hele wereldbevolking in een slecht daglicht zou stellen. 
Ik zou aan iedereen zeggen: ieder mag zijn eigen mening hebben (ik heb de mijne ook), maar luister AUB naar de 2 kanten, en laat je niet alleen leiden door het normale nieuws, luister zowel naar het verhaal van de vredesactivisten als naar dat van de Israëliërs, voor conclusies te trekken over dingen waar je nog niet de helft van afweet.

“maar laten we eerlijk zijn: de actie van de vredesactivisten was 1 grote provocatie” Waarom? Israel heeft zo veel besluiten en internationale akkoorden naast zich laten liggen (simpele voorbeeld: de nederzettingen zijn illegaal volgens international recht). Israel negeert ook het Verdrag van Genève, is dat een provocatie?  
Dus, volgens jou redenering, als Israel iets zegt dan is het GOED ongeacht dat ze internationale recht negeren? Aanvallen op internationaal water zijn illegaal.  
 
Ik vraag me af of het doorbouwen van nederzettingen in jouw ogen als provocatie wordt gezien? Natuurlijk niet, YHWV’s kinderen zijn moedig om het internationale recht te negeren en zo veel ton groente in bezet gebied te telen (of zo veel nieuwbouw creëren). Maar als iemand hulp naar hongerige mensen wilt brengen, ja, dan heet het provocatie.

Zoals hier eerder al vermeld is: je hebt geen paar honderd man nodig om hulpgoederen te transporteren,…

Deze actie is in strijd met internationaal recht.  
 
(laat u zich aub niet van de wijs brengen door de o zo voorspelbare pro Israelische ‘wij zijn de slachtoffers’- langspeelplaat).

Israel heeft het internationale recht volledig aan haar zijde. 
 
Dat het om een politieke propagandastunt gaat is simpel aan te tonen. Het humanitaire argument is slechts fake. 
 
Israel heeft aangeboden om de goederen te lossen in een haven in Israel en na controle worden deze goederen naar Gaza gebracht. 
 
Als het je om het welzijn van de Gaza bevolking gaat, dan zeg je prima, geweldig, we komen eraan.  
 
Dan laat je al je aktivisten thuis. Chartert wat sterke kerels, die vooral behulpzaam zijn bij het ontladen, checken van de goederen en het begeleiden van de goederen naar Gaza. Stuurt enkele journalisten mee. 
dan ben je met humanitaire hulp bezig. 
 
En dan organiseer je daarna direct de volgende hulptrip al weer, want die arme mensen moeten ook komende maand geholpen worden. 
 
Er is/wordt geen volgende trip georganiseerd. 
Logisch het gaat om een eenmalig politiek gewin-aktie/provocatie 
en niet om voortdurende humanitaire hulp.

“Israel heeft het internationale recht volledig aan haar zijde.” 
 
Neen. Een / uw motivatie voor het INITIËREN van geweld is volkomen irrelevant.  
 
Overigens wel vreemd dat u vindt dat als iets een “politieke propagandastunt” is, het ineens gerechtvaardigd is mensen op internationale wateren af te slachten.

Quote: 
 
“Israel heeft aangeboden om de goederen te lossen in een haven in Israel en na controle worden deze goederen naar Gaza gebracht.” 
 
En daarbij ga je er vanuit dat het de normaalste zaak van de wereld is dat een ander land bepaald welke goederen ze mogen ontvangen. Heb je zelf wel door hoe absurd dat dat is.

Oops, sorry voor de spelfouten…

Vergelijkingen met WW2 vind ik totaal onterecht en respectloos voor de miljoenen doden toen. Dit is een heel andere situatie en hoewel elke dode er een teveel is, is wat er in gaza gebeurt maar klein bier tov wat er toen gebeurd is, maak hierover dus geen domme opmerkingen.

Brecht schrijft: 
Tenslotte is het zo dat Palestina geen rechten heeft om zichzelf een land te noemen(geblokeerd bij Isreal en de VS) 
 
Brecht, wacht even, 
heb ik de afggelopen 62 jaar iets gemist? 
 
volgens mij zijn het al 62 jaar de Arabieren, die categorisch een eigen staat weigeren? 
 
Of is dat geen feit? 
 
Het bijkomend voordel is,  
Omdat ze geen staat zijn, kan de VN hen dus ook niet veroordelen. Geweldig slim he. Daar is over nagedacht.

Brecht schrijft: 
 
En op persoonlijke noot,  
ik vind de Isrealies gewoon schoften,  
en ze hebben 40 jaar hun best gedaan om het te bewijzen.  
En het dient gezegt te worden ze hebben inderdaad veel geleerd van de concentratiekampen.  
Ze hebben nu zelf de grootste in de wereld,  
en schuwen het ook niet om van tijd tot tijd een paar kinderen, vrouwen en mannen over de kling te jagen. 
 
Brecht, 
 
Zou je zo vriendelijk willen zijn, om dat te onderbouwen?

Quote: 
 
“Zou je zo vriendelijk willen zijn, om dat te onderbouwen?” 
 
Ik vind de hele opstelling zoals die door Israel gehanteerd word gewoon fout. En natuurlijk is het begrijpelijk als Israel zich wil verdedigen. Ook vind ik dat de Joodse staat moet blijven bestaan, maar wel volgens de originele opzet. 
 
En de bezette gebieden zijn niet van Israel, noch is Jeruzalem Israelisch grondgebied(op zijn best 50/50 wat betreft bestuur). Maar al die jaren is er grondgebied van de Palestijnen gejat. De Gazasrook heeft ongeveer 1,5 millioen inwoners en joodse nederzettingen(met slechts 8000 kolonisten) namen 30% van het grondgebied in. Die nederzettingen zijn terugegeven maar dan is wel weer de tactiek van de verschroeide aarde toegepast. Sorry maar als de Duitsers een nederzetting in Nederland hadden geplaatst en daarbij 30% van de grond in beslag nemen, en alles en iedereen verjagen, zou dat ook felle reacties opleveren. 
 
En in alle Israelische en Palestijnse gebieden worden Palestijnen concequent weggejaagd. Daar waar een Israelische nederzetting komt wordt het water van de Palestijnen wegsluist naar de nederzettingen. En continue zijn er treitereien bij de grensovergangen. En als ik alle documentaires en artikels die ik heb gelezen bij elkaar optel kom ik simpelweg tot de conclusie dat de Israeli’s zich ronduit als beesten gedragen. 
 
En ik ben faliekant tegen het doden van mensen, ongeacht of dat het Isreali’s zijn of Palestijnen. Maar ik vind de reacties die de Israeli’s op de Palestijnen hebben ver over de top. Al jaren is het zo dat de doden aan Palestijnse kant een factor 10 hoger is dan die aan Israelische zijde. Ook zie ik domweg teveel burgerslachtoffers waarbij kinderen en vrouwen omkomen. 
 
Ook de manier waarop Isreal familieleden van zelfmoordeaanslagen bestraft gaat mij veel te ver. Telkens weer die tactiek van de verschroeide aarde. 
 
Ook het idee om oorlog te voeren om een paar opstandelingen te grazen te nemen, en is gewoon idioot. En de Israëlisch-Libanese Oorlog van 2006, is gewoon te absurd voor woorden, dat was net zoiets als NewYork bombarderen om een stel bankovervallers te grazen te nemen. Een kwart van het land lag volledig in puin. 
 
Hetzelfde geldt voor het conflict in 2008/2009. Het is gewoon veels en veels te veel schade dan nodig is in dergelijke conflicten. En telkiens, achteraf, zegt Isreal, het was misschien toch niet zon goed idee. Ja daar heb je wat aan. 
 
En wat gisteren gebeurd is, is ook gewoon te absurd voor woorden. Het blijven schepen in internationaal water, die zijn aangevallen. En whatever iedereen zegt, confronterend naar Israel of niet, het zijn huplgoederen op een verder vreedzame missie. En de reactie is als gewoonlik zwaar en zwaar overtrokken. 
 
En ik heb geen zin om te horen hoe zielig Israel is, its just being Cry Baby. 
 
En een compleet land ommuren, havens blokkeren, mensen verstoken van gas, water, electra, scholing, medische voorzieningen, ik vind het oorlogsmisdaden.

Brecht schrijft: 
Ik vind de hele opstelling zoals die door Israel gehanteerd wordt gewoon fout. 
 
….ik vind het oorlogsmisdaden. 
 
Beste Brecht, 
 
heb jij al eens 62 jaar gewoond naast een buurman, die als doestelling (staat letterlijk in het handvest van de Hamas en de PLO en de AL = Arabische Liga) heeft om jou om zeep te helpen, met alle mogelijke en onmogelijke middelen? 
 
En ook elke dag bewijst, dat men daar consequent mee bezig is?  
 
Israel heeft inmiddels al 11 oorlogen moeten voeren om te overleven. De eerste oorlog, die men verliest is ook tevens de laatste, want dan houdt Israel op te bestaan, volledig van de kaart geveegd. 
 
Iran werkt gestaag door aan een atoombom.  
En zodra ze die hebben, gooien ze die op Israel.  
 
en Brecht, of jij en cs, nu schreeuwt, dat dit allemaal onzin is, doet aan dit aankomend feit/dreiging niets af. 
 
Als jij het anders ziet, dan ben je (doelbewust?) stekeblind.  
 
Wij leven niet in jouw roze ideaal wereld. 
 
Ben ik het eens met alles wat Israel doet? 
NEEN. 
 
Sta ik soms te juichen om al die doden? 
Elk jaar worden er 50 miljoen babies (in de moederschoot) op “legale wijze” vermoord. 
Daar walg ik van. 
 
Het is een feit: als Israel niet meer aangevallen wordt is er vrede. 
 
Waar ligt dus de oplossing van het probleem? 
Peuter de bedreigers van Israel (desnoods hardhandig)aan het verstand, dat ze het niet meer in hun hoofd moeten halen om Israel aan te vallen.  
 
dan hebben we vrede. 
 
Zolang er mensen zijn zoals jij, blijven we oorlog en geweld houden in het midden oosten,  
omdat je de oplossing bij de verkeerde partij zoekt. 
 
It takes two to tango.

In de moederschoot? Wat? 
 
Dat heeft hier niks mee te maken.  
 
Iran heeft hier niks mee te maken.  
 
Israel heeft een aantal schepen in internationale wateren aangevallen en nog altijd niet bekendgemaakt hoeveel burgers ze daarbij hebben gedood.  
Het maakt niet uit om welk land het gaat,  
het internationaal recht is duidelijk:  
Het is een illegale actie. Punt. 
 
Blijf bij het onderwerp en beperk je aantal posts. Je overtuigt niemand met deze rommelige lukraak-verhalen.

Pro-Palestijns? Volgens mij nog altijd pro-vreedzame coexistentie toch? Alleen is het moeilijk samenleven met een paranoïde schizofrene ‘staat’als Israel. Dialoog is niet mogelijk en patient weigert zijn pilletjes in te nemen.

Kijk dit filmpje maar eens: 
http://www.youtube.com/watch?v=gYjkLUcbJWo 
 
6 gewonde commando’s uit Israël waarvan 1 zwaargewond, dan hebben we het volgens mij niet over “vredesactivisten” (maar dat lees je niet in NRC) 
 
Israël is in een mooie Pro Palestijnse val getrapt!

Geniepig, die vredesactivisten, ja. 
 
Dat ze zich niet gewoon dood laten schieten door Israel, zoals het hoort… 
 
@gerald, steun voor moord is medeplichtigheid aan moord…

Die beelden hebben gewoon op dit blog gestaan en in krantenartikelen zijn ze ook altijd genoemd.

Tuurlijk steun ik de moord niet! Dit moet natuurlijk altijd voorkomen worden, maar vind het toch raar dat er in NRC niets vermeld wordt over de gewonde soldaten.  
 
Daaruit blijkt in ieder geval dat het niet zomaar “zielige” activisten zijn die helemaal onschuldig waren en niets terug deden. Kijk ook maar eens naar dit filmpje: http://video.elsevier.nl/11803283/ 
 
Hierin vertelt een opvarende vrouw dat ze WIL sterven als martelaar…  
 
De Nederlandse man Amin Abou Rashed die op het schip meevaarde is een kopstuk van HAMAS in Nederland, hij steeft invoering van sharia na over de hele wereld. 
http://www.elsevier.nl/web/Nie.....-Hamas.htm 
 
Blijft nog steeds niet goed dat er mensen gedood zijn, maar is wel te verklaren waarom het schip werd aangevallen en er gewonden en doden zijn gevallen.

Even een stukje realiteit uit Gaza : 
http://www.independent.co.uk/n.....92076.html 
 
en niet vergeten dat het de financiers van Wilders zijn welke dit kind de noodzakelijke zorg ontkennen !!