Geen cafeïne meer in Four Loko

Fabrikant van het in de VS populaire 'black out'-drankje wil met de maatregel de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit voor zijn

YouTube Preview Image

Dit (en nog veel meer) kan er gebeuren als je Four Loko drinkt, het in de VS populaire alcoholische energiedrankje met bijnamen als ‘black out’ drankje, of ‘coke in a can’. Om dreigend ingrijpen van de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit voor te zijn heeft fabrikant Phusion Projects besloten om cafeïne als ingrediënt te schrappen. Door die cafeïne zou je weinig merken van de 12% alcohol in het drankje, en dat maakt het spul gevaarlijk.

Lees ook de column van Renske de Greef vandaag over het omstreden drankje, onder de alleszeggende kop ‘Word je wakker met een hamster’.

Ook grappig: deze ‘honest commercial’ voor Four Loko.

2 reacties op "Geen cafeïne meer in Four Loko"rss-icon

Wat een overtrokken gedoe allemaal, van zowel de gebruikers als de FDA. Alsof niet al jaren wodka-red bull mixes worden geschonken in de horeca. 
 
Precies hetzelfde verhaal.

Maar kijk eens aan, het is allemaal niet zo erg als het lijkt en zo kunnen zelfs wij Europeanen ons eigen Four Lokootje brouwen. Ik zou zeggen: freestylen met Fernandez. 
http://www.nerve.com/news/web/.....leg-recipe