In 2015 bellen we mobiel via 3D hologrammen

Dat denken de 3000 researchmedewerkers van IBM

In 2015 bellen we mobiel allemaal, op z’n Star Wars, middels 3D hologram video-oproepen en werkt onze laptop op kinetische energie. Althans, dat voorspellen 3000 onderzoekers van IBM.

starwarshologram In 2015 bellen we mobiel via 3D hologrammen

Jaarlijks zo rond het einde van het jaar, vraagt het bedrijf haar researchmedewerkers de glazen bol ter hand te nemen en te voorspellen wat, in vijf jaar tijd, groot gaat worden. En dit jaar is bovenaan het lijstje dus ‘holografisch converseren’ geëindigd, aldus website Bloomberg.

Maar de IBM’ers deden nog andere voorspelling, waaronder het haast utopische idee dat steden in de toekomst hun energie halen uit de hitte die computerservers uitstralen:

The predictions also include air- breathing batteries, computer programs that can tell when and where traffic jams will take place, environmental information generated by sensors in cars and phones, and cities powered by the heat thrown off by computer servers.

Of de toekomstvisies van de IBM-medewerkers werkelijkheid gaan worden, is natuurlijk de vraag. Of zoals website Gizmodo zegt:

Don’t go rushing out to buy shares in IBM just yet, however. They’ve been running this annual survey for four years now, with 2006′s list of future technologies including instant speech translation—which is still floating out there in the future.

9 reacties op "In 2015 bellen we mobiel via 3D hologrammen"rss-icon

Wellicht aardig om een van de eerste macintosh commercials (eind ’70?), waarin een persoonlijke assistent als hologram uit een uiterst dun kastje (air) rijst, uit de kast te halen. (als deze er nog inzit; en ik ga niet zoeken).

Toch is dit allemaal niet ondenkbaar. Sterker nog, die 3d hologrammen bestaan al een tijdje op redelijke schaal (bron even niet voorhanden). 
Alle mobiele ontwikkelingen hangen nu echter van batterijen af, we zitten namelijk zo’n beetje aan de max van de lithium technologie en het is wachten tot de nieuwe mogelijkheden uitontwikkeld zijn. 
 
Bovendien laatst al een leuke augmented reality app is aangekondigd (World Lens) welke real time tekst vertaald die je scant.

Het heeft mij altijd al verbaasd dat men ieder jaar weer een nieuwe auto kon ontwikkelen op het motor,4 wielen, stuur, gaspendaal, koppeling en rem idee. 
 
Terwijl het doel was om er mee van A naar B te komen is het doel economie geworden. 
 
And we have past the point of no return.  
The show must go on.

ResearSchmedewerkers?

Check!

Het wordt steeds erger! Vanaf 2015 alle contact men mensheid via telefoon.

Dat idee is inderdaad erg utopisch, dat alle energie van de warmte van computers komt. Beetje een kip en ei verhaal, die computers moeten ook stroom krijgen voordat ze warmte kunnen produceren. Het is wel geen slecht idee, want als ik merk hoe warm m’n computer soms kan worden… Het is inderdaad zonde als je dan bedenkt date al die energie gewoon verdwijnt

Hoeveel warmte servers produceren weet ik niet, maar ik woon op hoorafstand (http://bit.ly/hNYnQp maar Google Maps weet nog niet dat er huizen staan) van een datacenter (http://bit.ly/i7XCFg) en als de hoeveelheid geluid een maat is voor de hoeveel energie die er geproduceerd wordt dan is daar best veel te halen.

De PEN centrale in Velsen werd tegen de muren van de huizen geplaatst, (ik schrijf 1970)  
 
er zijn mensen die er gek van geworden zijn 
 
En toch leren we niet veel…ondanks deze zogenaamde vooruitgang.