‘Een Oscarwaardig snowpocalypse-filmpje’

Recensent Ebert lyrisch over sneeuwfilmpje van Jamie Stuart

De ‘snowpocalypse’ die Amerika afgelopen weekend overviel, was duidelijk fotogeniek. Sneeuwfilmpjes in overvloed op YouTube en andere videokanalen. Maar niet alle filmpjes hebben een ‘verdient het om een Oscar te winnen’-stempel gekregen van de beroemde filmrecensent en Pulitzerprijswinnaar Roger Ebert.

Man in a Blizzard van Jamie Stuart wel.

YouTube Preview Image

Stuart liet zich voor het filmpje van drieënhalve minuut inspireren door de klassieke stomme film Man with a movie camera van Dziga. Hij heeft de beelden 26 december in New York geschoten, zo vertelde hij Ebert.

Stuart ging voor het eerst om een uur ‘s middags op pad, daarna om drie uur en het merendeel van de korte film is tussen negen en half elf  ‘s avonds opgenomen. Koud had hij het niet, hij had zich goed ingepakt, maar doorweekt waren zijn Adidas sneakers aan het einde van de dag wel.

3 reacties op "‘Een Oscarwaardig snowpocalypse-filmpje’"rss-icon

Fraai filmpje, fraai muziekje (Trent Reznor and Atticus Ross – ‘Painted Sun In Abstract’ from The Social Network soundtrack) 
…volgens kenners 
 
Had nog nooit van Roger Ebert gehoord, heb iets tegen recen-dingessen.

Wat een ontzettend vervelend filmpje. De irritante muziek maakt het ook niet beter. Wat een ongelooflijk zeik verhaal staat er bij. Moet hiermee de iPad editie van het NRC gevuld worden?… Hee, dat lucht maar weer op. Wat een uitvinding hè die ‘reageer zelf’ functie. Volgend jaar kan het niet meer i.v.m. goede voornemens. Maar die heeft het NRC natuurlijk ook… dus

Deed me herinneren aan 11 september.