De tsunami in Japan vanuit een auto

Camera op dashboard filmt de schok en het water

Yu Muroga dacht op 11 maart 2011, de dag van de aardbeving en verwoestende tsunami in Japan, dat het water hem niet zou bereiken. Hij was ver genoeg van de kust af, zo meende hij. Hij had ongelijk.

In deze video, gemaakt met een HD-camera die op z’n dashboard zat vastgemaakt, zie je goed hoe de grond eerst schudt alvorens het bruine water vanuit de zijstraten komt stromen. Binnen een minuut staat alles onder water. Muroga heeft ontzettend veel mazzel dat hij reed waar hij reed:

YouTube Preview Image

3 reacties op "De tsunami in Japan vanuit een auto"rss-icon

jammer dat ik niet kan verstaan wat die man zegt…

Sensationele opname. Misschien wel het heftigste filmpje van die tsunami dat ik tot nogtoe gezien heb.  
Maar zoals Margriet hierboven al opmerkt, inderdaad – joehoe, redactie – wat is er verder met Yu Moroga gebeurt en/of wat zegt de Japanse commentator zoal?

Waar-de-loze service van Next, inderdaad. Typisch de NRC van tegenwoordig zullen we maar zeggen. Eigen nieuwsgaring dan maar. Vertalen doen de werkstudenten bij Next wel even, kay? 
 
Yu Muroga was doing his job making deliveries when the 3.11 earthquake hit. Unaware, like many people in the area, of how far inland the tsunami would travel, he continued to drive and do his job after the earthquake struck. The HD camera mounted on his dashboard captured not only the earthquake but also the moment he and several other drivers were suddenly engulfed in the tsunami. He escaped from the vehicle seconds before it was crushed by other debris and sunk underwater. His car and the camera have only recently been recovered by the police. The camera was heavily damaged but a video expert was able to retrieve this footage.