De laatste foto’s van Tim Hetherington

Laatste beelden omgekomen oorlogsfotograaf bij Newsweek

Het Amerikaanse tijdschrift Newsweek heeft de laatste foto’s van oorlogsfotograaf Tim Hetherington gepubliceerd, het gaat om tien beelden die hij maakte met zijn analoge toestel.

image2.ratio_.window.false_-480x400 De laatste fotos van Tim Hetherington

Een van de laatste foto's van Tim Hetherington via Newsweek

De beelden lopen sterk uiteen. Er zijn mannen en vrouwen die, gescheiden van elkaar, met vlaggen demonstreren. De jongens en mannen staan met strakke blikken in de avondzon. De vrouwen maken maken V-tekens. Andere foto’s tonen opstandelingen met hun wapens of uitgebrande autowrakken. Het laatste, meest confronterende, beeld is van een gesneuvelde man in een mortuarium. Aan de kleding te zien, gaat het om een opstandeling.

Bekijk ze allemaal bij Newsweek.

Hetherington kwam op 20 april om het leven toen hij de opstand tegen het bewind van Gaddafi in Libische stad Misrata vastlegde. Hij maakte naam met zijn foto’s uit oorlogsgebieden over de hele wereld. Bekendheid bij een breder publiek verwierf hij echter met de documentaire Restrepo, over een Amerikaanse voorpost in Afghanistan, die hij samen met schrijver Sebastian Junger maakte.

YouTube Preview Image