Three strikes! You’re out!

Honkballen onder invloed van LSD en toch winnen

dock-ellis-corn-rows1-480x348 Three strikes! Youre out!

Dock Ellis

Van sommige drugs is het moeilijk voor te stellen dat je er beter van gaat sporten. Blowende snowboarders zijn misschien lekker relaxed om hun trucjes uit te voeren, maar een honkbalwedstrijd pitchen met LSD in je systeem is andere koek. Toch is dat wat Dock Ellis deed op 12 juni 1970. Ellis was de pitcher van de Pittsburgh Pirates en had LSD genomen op zijn vrije dag en op de de ochtend daarna. Hij was echter vergeten dat hij die middag moest werpen en is, toen hij daar achter kwam, trippend naar het stadion gegaan. Het resultaat was spectaculair want hij wierp een no-hitter, wat betekent dat de tegenstander geen enkele honkslag weet te maken.

In 2008 zond de Amerikaanse publieke radiozender NPR een item uit waarin Dock Ellis in zijn eigen woorden vertelt over die dag. Website No Mas en illustrator James Blagden maakten met de audio van dat item een psychedelische animatie.

YouTube Preview Image

 

7 reacties op "Three strikes! You’re out!"rss-icon

Ik kan me dat nog herinneren inderdaad. Goed verhaal en de moeite waard om eens te melden.  
 
Mvrg.  
 
Tiemen

Hoi Yassine, 
 
Wat is eigenlijk de nieuwswaarde van dit verhaal? Doc Ellis sloeg de no hitter in 1970 en het is ook alweer een tijdje geleden dat NPR er iets leuks van heeft gemaakt. 
 
Groet, 
 
Matthijs

Ja Matthijs, waarschijnlijk ben je er te jong voor? Maar niemand in de wereld zal die dag vergeten! Het is als je eerste liefde ontmoeten, je eerste sexuele ervaring. Zoiets als “waar was je toen Kennedy werd doodgeschoten?”. Een bijzondere ervaring was het en zal het altijd blijven! Ben zo blij dat Yassine hier nog even aandacht aan besteed want Dock “Dick” Ellis, zijn bijnaam vanwege zijn gigantische penis verdiend dat! Overigens zou het leuk zijn ook te vermelden dat juist op die dag mevrouw Jansen uit Groningen, u weet wel van de Westinghouse straat 12 is overleden, precies op haar 83e verjaardag na het eten van taartjes van banketbakkerij Holman op de hoek van de Paterswoldseweg en de Stephensonstraat, later overgenomen door die kapper die werd opgenomen in de kliniek voor geesteszieken waar toenmalig directeur Prof. Dr. de Meeuw de scepter zwaaide. ‘t is maar even een weetje he?

Beste Frans, 
Je begrijpt me niet. Ik vraag me alleen af waarom deze gebeurtenis op een nieuwsblog verschijnt. Het is namelijk op geen enkele manier actueel. Het is enkel een bijzonder verhaal.

Hoi Matthijs, 
 
Het nextblog is niet alleen voor actualiteiten. Het is ook een plek waar de nextredacteuren dingen plaatsen die ze interessant, mooi, grappig etc. vinden. Ik kwam de animatie tegen en vond het leuk genoeg om te delen. Uiteraard zoek ik daar dan wat achtergrondinformatie bij op.  
 
Met vriendelijke groet, 
 
Yassine

Matthijs, ironie jongen! Als je goed leest zie je de onzin van mijn reactie. (heb nog nooit van de pitcher gehoord!!) Als reactie op het stuk van Yassine en jou daarbij dus gelijk gevend. Lezen is niet makkelijk, ik weet het.

@Frans Haha! Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik blijkbaar te snel je post gelezen heb. Mooie reactie :)