Westkust VS gniffelt om aardbeving Oostkust

Maar ook de Oostkust ziet de humor van de beving wel in

De aardbeving die gisteren Washington, Virginia en New York deed schudden, is – hoe zeldzaam een sterke beving als deze voor de Oostkust dan ook is – in Amerika ondertussen vooral onderwerp van ridicule geworden. In Californië, waar ze wel wat meer gewend zijn dan een beving van 5,8, werd gegniffeld om de ophef die de beving veroorzaakte. LA Weekly noemde het een ‘rocker, zelfs voor LA begrippen’ en op Twitter verscheen de ene ‘meelevende’ (lees: sarcastische) tweet na de andere.

Maar ook de bewoners aan de Oostkust wisten er de humor wel van in te zien (al zullen de eigenaren van deze auto’s wat minder blij zijn).

Zo was er singersongwriter Isto die precies op het moment van de beving in zijn appartement in Brooklyn een liedje aan het opnemen was, en direct het spannende filmpje online plaatste:

YouTube Preview Image

Of FamousDC.com die foto’s van de ‘devastation’ plaatste, als deze:
FamousDC-Earthquake-Devastation-480x310 Westkust VS gniffelt om aardbeving Oostkust

En David Letterman die in zijn show de top 10 ‘dingen gehoord tijdens de aardbeving’ bracht:

2 reacties op "Westkust VS gniffelt om aardbeving Oostkust"rss-icon

“Spannend”? Is dat een grap?

Wij woonden in Virginia in de jaren ’90 toen een hevige sneeuwstorm het gebied rond Washington DC stillegde. De burgemeester reed op een sneeuwploeg om ons gerust te stellen dat hulp onderweg was. Mijn vriend en ik waadden tot onze knieën in de sneeuw om mijn ouders te bereiken die al dagen lang ingesneeuwd zaten. 
De noordelijke staten en het midwesten bekeken het geploeter in de hoofdstad met meewarigheid: vijfentwintig centimeter, dat viel daar voordat het echt ging sneeuwen. Maar eigenlijk was het wel geruststellend: zelfs het natuurgeweld is beschaafder in de DC-area.