Gaddafi had een heel fotoboek van Condi Rice

Plunderen van compound blijft opmerkelijke dingen opleveren

Berichten over dictators en ander geboefte met een voorliefde voor vieze blaadjes of video’s, zagen we eerder voorbijkomen.  Maar in het geval Gaddafi heeft het overhoop halen van zijn compound een wat vreemdere vondst opgeleverd.

De kolonel koestert een grote bewondering voor Condoleezza ‘Condi’ Rice. Daar was hij open over. Maar nu blijkt dat hij zelfs een fotoalbum met enkel foto’s van de Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken koesterde. Het album is tijdens de plundering van zijn woonvertrekken door rebellen gevonden – en uitgebreid aan de camera’s getoond:

pb-110825-condi-moammar-da-02_photoblog900-480x345 Gaddafi had een heel fotoboek van Condi Rice
Sergey Ponomarev / AP

Eigenlijk mag het fotoboek geen verrassing zijn. MSNBC citeert uit een interview uit 2007 met Gaddafi, waarin hij liefdevol sprak over Rice:

“I support my darling black African woman,” he said. “I admire and am very proud of the way she leans back and gives orders to the Arab leaders … Leezza, Leezza, Leezza. … I love her very much. I admire her and I’m proud of her because she’s a black woman of African origin.”

Het fotoboek is niet het eerste vreemde object gevonden in de compound. Eerder berichtten we al over de rebel die met Gaddafi’s pet en gouden ketting paradeerde. MSNBC bracht al eerder deze foto van een zeemeerminnenbank, speciaal gemaakt voor Gaddafi’s dochter Aisha:

pb-110824-libya-2p.photoblog900-480x315 Gaddafi had een heel fotoboek van Condi Rice

Foto Sergey Ponomarev / AP

 

6 reacties op "Gaddafi had een heel fotoboek van Condi Rice"rss-icon

schat was het toch eigenlijk, die Moammar. Zonde van die opstand.

Inplaats van boeken te lezen heeft Kaddafi een boek met foto’s bekeken.  
 
Dat hij het leuk vond is niet bijzonder. Dat er twintigduizend mensen zijn vermoord in de Libische Burgeroorlog is niet bijzonder maar AFGRIJSELIJK. 
 
Laten we hopen dat Muammar Kaddafi niet verdwijnt maar verschijnt voor het Internationale Strafhof en wordt aangepakt als een vuile misdadiger zonder het begrip ‘sorry’ te kennen.

natuurlijk is de man een boef, zodra het de westerse wereld uitkomt. maar voorheen werd hij door elk staatshoofd met alle egards behandeld. m.i. zitten de boeven dus overal. Muammar kaddafi was wel een boef die veel van zijn kinderen hield, dat blijkt wel uit de bank voor zijn dochter.

Beste Wilhelmina, 
 
Het lijkt me niet zo best een bank (ik neem aan dat je een geld-bank bedoelt)aan je dochter te schenken. Als je geen enkele vorm van democratie aanvaardt maar wél 20.000 onschuldige mensen afmaakt ben je een massa-moordenaar.  
 
Voor dat soort mensen bestaat het Internationale Strafhof in Den Haag.  
Hoe mensen zich gedragen als ze wél in de politiek zitten maar niet in een land waar moordpartijen door een wereldvreemde dictator worden uitgevoerd zijn ze IN HUN VAK betrouwbaar. 
 
Niettemin: geniet van je weekend maar laat Islamitische mensen met rust. Als je zelf geen Islamiet bent zit je op een verkeerde stoel voor welk-gesprek-dan-ook.

ik heb een heel plakboek over Sarah Palin.

@Jaap Scheurleer gelukkig niet over Viola Holt, anders was ik echt aan je gaan twijfelen ;-)