De euro gaat vallen, en hard ook

'Pijnlijk eerlijk' interview met een trader, of een onheilsprofeet?

YouTube Preview Image

“Ik ga ‘s avonds naar bed en ik droom van weer een recessie.” De Londense beurshandelaar Alessio Rastani windt er geen doekjes om in een interview met BBC News: de euro is toast, volgens hem.

De euro gaat vallen, vrij hard ook. [...] de beste tip die ik mensen kan geven, is zorg dat je eigendommen beschermd zijn. Vertrouw niet op overheden. Overheden besturen niet de wereld, Goldman Sachs bestuurt de wereld.

Tenslotte de weinig opbeurende boodschap:

Het spaargeld van miljoenen mensen zal binnenkort verdwijnen

Degene die het filmpje op YouTube zette, heeft het over een “angstaanjagend en pijnlijk eerlijk interview”, met beduusde BBC-presentatoren tot gevolg. Maar op zijn Facebook wordt de dealer ook aangevallen, omdat hij doelbewust angst zou aanwakkeren en er alleen op uit zou zijn, zijn eigen naam als Bekende Analist te vestigen.

De vraag is nu: hoe geloofwaardig is Rastani?

Update: er wordt stevig gespeculeerd over de identiteit van Rastani, nu hij uiterlijk wel erg veel weg blijkt te hebben van de nep-woordvoerder van Dow Chemical, die enkele jaren geleden de BBC voor de gek hield in het kader van het project The Yes Men. Forbes belde met Rastani en schetst aan de hand daarvan een beeld waarin hij als ietwat eigenaardig en vaag overkomt. Dat is natuurlijk nog geen bewijs dat hij de boel bedriegt.

39 reacties op "De euro gaat vallen, en hard ook"rss-icon

Ik zou wel eens willen horen wat een psycholoog van deze man en zijn manier van doen vind…

Niemand heeft er iets aan om nu te gaan verkondigen dat het spaargeld van miljoenen mensen zal gaan verdwijnen. Waarom wil deze man zo graag een bankrun veroorzaken? Is het niet in ieders voordeel dat je dat voorkomt? Lijkt mij wel.

Een ras-echte psychopaat, totaal gebrek aan empathie met een narcissistisch complex waardoor het niet mogelijk is om de positie van anderen te waarderen voor wat het is. 
 
En dit zijn dezelfde mensen die ons de hele tijd vertellen dat de markten vrij moeten zijn, zonder inmenging van overheden en zonder emotie??

En jullie doen lekker mee paniek zaaien. Banken en kranten, brrr

Zo kan ik het ook wel voorspellen. Als iedereen zijn geld plots van de bank haalt zal de euro sowieso vallen.  
(En heeft niemand meer wat aan het geld dat hij zojuist van de bank heeft gehaald..)

Vroeger had je Hitler, Stalin, Mussolini e.d. Tegenwoordig zitten ze bij Golman Sachs en hedgefunds. Psychopaten bepalen wederom ons lot.

Ha, helemaal mee eens. Zulke dingen zeg ik nou ook altijd; altijd al beweerd ook en natuurlijk hartstikke gek bevonden: zo fijn als iemand het met je eens is als het niet zo treurig was…Altijd anti-EU en Euro geweest….:(

Leuk, al die meningen, maar researchen, ho maar. Of is een beetje research doen tegenwoordig ook bangmakerij hm? Vooral klein blijven denken, niet je hersens gebruiken, emoties uit, word je ook niet bang (…). En ja, d’r is inderdaad een collapse onderweg, ik bedoel, like DÔH!, maar is dat erg? Nou, wel als je blijft hangen in het denken waarin je nu in zit. 
 
http://www.zerohedge.com/news/.....ules-world 
 
http://tinyurl.com/zeitgeistguide 
 
ps: vooral lekker negeren en ridiculiseren. Is wel zo makkelijk, toch?

Deze neuroot (mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik zeggen) komt mij niet bepaald stabiel over. Laat staan dat ik nav dit paniekbericht naar de bank ren om m’n geld in een sok te stoppen.

Bekijk de uitzending van VPRO’s Tegenlicht van vorige week: “metamorfose van een crisis”. Manuel Castells en andere vooraanstaande onafhankelijke wetenschappers leggen hierin onder andere de rol van banken in de crisis bloot. Zeer interessant, en het werpt een ander licht op het bovenstaande fragment, omdat voornamelijk de mate van onafhankelijkheid van de spreker van belang is. Welke motieven kan deze man hebben? Hij zegt het zelf in de eerste paar seconden: “the market runs on fear”.

Wat natuurlijk interessant is hier is de enorme tegenstrijdigheid: de overheden beweren officieel dat ze Griekenland nooit zullen laten vallen, terwijl de steun om deze landen overeind te houden niet van harte komt. 
 
Ik geloof deze analist. De crash komt. De overheid zal het nooit aankondigen want dat is pas echt een selffulfilling prophecy. Maar wie verstandig is dekt zich in, de kans is zo groot dat het fout gaat dat je dat maar beter niet lamgeslagen af kunt wachten.

Psychopaten gaan gewoon verder waar andere mensen stoppen. Het is duidelijk dat deze analist kickt op het vergaren van geld ten koste van alles. Bovendien krijgt hij de kans iedereen te vertellen dat hij ,anders dan de meeste mensen, voorbereid is op de grootste financieele crisis ooit. Vandaar die waanzinnige endorfine gevulde grijns op zijn gezicht. Je zou het hem niet gunnen maar zijn analyse klopt volledig.  
Deze mensen zijn naar mijn idee niet slecht, het is in hun natuur gebruik te maken van de naitiviteit, gemakzucht en goedgelovigheid van de gemiddelde burger.  
 
naast Zerohedge doet ook Max Keiser een onversneden verslag van onze huidige benarde situatie: http://www.youtube.com/user/Ru.....-uTK3saTm4

@Clausewitz, wat dacht je van Michael C. Ruppert: 
 
MUST WATCH!! Iedereen hier! 
 
Time to Hunker Down and Get Small 
https://www.youtube.com/watch?v=DuyKB3kC31I 
 
http://tinyurl.com/zeitgeistguide

ja de markt gaat crashen en hard ook, 
in de loop van 2012 gaan we euro zien vallen. 
Zolang politici eigen praatjes en loze beloftes belangrijker vinden dan de realiteit van de businesscycle zijn we hopeloos verloren. 
 
De digitale revolutie is de revolutie van onze informatiesystemen, het is een gotspe om te veronderstellen dat ons allerbelangrijkste informatiesysteem, ons geld, niet meeveranderd met de behoeftes die de revolutie veroorzaakt. 
 
zoals de verlichting kerk en staat gescheiden heeft, zal nu politiek en markt met grote klap gescheiden worden ! weg met de ongezonde belangenverstrengeling tussen bankiers en politiek. geld is geen schuld. Geld is waarde ! Niet lenen, maar drukken en prudent beheren. Zolang we dat niet veranderen blijven we water naar de zee dragen …

Goldman Sachs rules the world? Deze man vergeet dat zonder Warren Buffet’s investering (waarhij waanzinnig veel geld aan heeft verdiend) en een injectie van de Amerikaanse overheid, Goldman Sachs niet eens meer bestaan had.

Leuk stijl van dit artikeltje. Een schreeuwerige, concluderende kop. De helft van de inhoud wordt besteed aan quotes van de man, plus nog een stevig gedeelte aan de uitleg wat hij zegt. 
 
En dan in de laatste 15%… “zou het waar zijn?”. 
 
Tjsa. Weet ik het? Om dat te horen consumeer ik juist media.

Maar even hypothetisch dan he, mocht de euro wel degelijk gaan vallen, wat gebeurt er dan? Ik kan me er als leek nauwelijks iets bij voorstellen.  
En in reactie op de video: hoe zorg je eigenlijk dat je eigendommen beschermd zijn, zoals Rastani zegt, al je spaargeld opnemen en er goud/benzine/koeien van kopen?

Wat gebeurde er in Frankrijk in 18e eeuw door toedoen van John Law en zn desastreuze monetaire politiek ? 
 
de geschiedenis herhaalt zich niet maar rijmt altijd …

of bezie de geschiedenis van Mainz 
 
prima vergelijkbaar met nu. 
en daarmee kun je ook enigszins inschatten wat de burgers van nu te wachten staat. 
 
hoe bescherm je jezelf ? 
voor zover dat kan en gaat, zorg dat je paid in full bent …

we denken in Europa bij hyperinflatie vooral aan Weimar, maar Mainz had er al veel eerder mee te maken.  
 
http://www.martinarmstrong.org.....2-2011.pdf

Veel mensen in de ontkenningsfase zie ik. Of hij een echte trader is of niet, wie een beetje in deze materie zit weet dat er een enorme kern van waarheid in zijn verhaal zit.  
 
Dit zijn de ware helden van onze tijd.

Of hij ons bedriegt is misschien niet eens zo belangrijk, want dit is wel degelijk hoe traders hun geld verdienen. (Door bijv. te speculeren dat X bankroet gaat. Ook al is het gevolg dat dit mogelijk de economie verzwakt). 
 
En ik vraag me af of er sinds 2008 voldoende maatregelen zijn getroffen om het vertrouwen terug te winnen. 
 
Wat betreft de situatie in de VS (en daarmee ook die van de rest van de wereld) is de documentaire “Inside Job” erg inzichtelijk. Duurt wel lang (2 uur) maar is zeer de moeite waard. Nu gratis te zien op documentairenet.nl 
http://www.documentairenet.nl/review/inside-job

Dit is wel de werkelijkheid, die we niet onder ogen willen zien. Grote beleggers (Soros oa) manipuleren de  
markt en landen hebben er geen verweer voor. Iceland is al gevallen, maar daarvoor Argentine, Bolivia enz 
Bereid je maar op het ergste voor, You ain’t seen nothing Yet

Nou dit leeft nogal. Er zijn wel degelijk parallellen met de jaren 30. De Crisis is to big to handle. Ingezet met de domme geld vretende oorlogen in het midden oosten die enorme liquiditeit van de VS heeft opgeëist nu 65% van de staatschuld van de VS. 77000 miljard dollar Gevolg door de meest stompzinnige kabinetten Balkenende en Rutte. In Europa. Topeconomen hebben deze politici volstrekt incompetent verklaard. De Jager kan deze crisis niet aan omdat hij incompetent is en zonnekoningen zoals Berlosconie maken de zaken wel erger. Kern van het probleem is dat de burgers voortdurend financieel in de kou worden gezet. Door extreme belastingen en slechte sociale voorzieningen. Dus is er geen liquiditeit in de markt en geen enkele binnenlandse vraag. Want alle burgers houden de hand op de knip. Saab is een voorbeeld van een slachtoffer die te lijden heeft onder de slechte financiële positie van de Europese middenklasse (lees de HBO en WO leraren de doelgroep van Saab). Philips heeft het al helemaal opgegeven in europa. Deze ziet alleen nog China als thuismarkt. Met domme mensen krijg je dus een economie die niet loopt. Er is totaal geen binnenlandse vraag en de export neemt af. Dus het recept voor een mega crisis. De euro zou het wel eens niet kunnen overleven. Deze man is gestoord, echter hij zou wel eens gelijk kunnen krijgen. Nederland zou wel beter af zijn zonder het kabinet Rutte. Met tegenstellend fundamentalisme lees christelijk fundamentalisme draai je geen economie. We hebben rationele mensen nodig. Dus topeconomen die weten hoe het moet. En niet het zootje wat we nu hebben.

John O’Mill is of was een creatieve leraar Engels in Breda. Om de rare verschijnende BBC-psychopaat wat plezier te doen schrijf ik een gedichtje voor hem op in  
 
DOUBLE DUTCH 
 
A terrible infant named Peter 
sprinkled his bed with a geeter. 
His father got woost 
took hold of a knoost 
and gave him a pack on his meeter. 
 
********************************************* 
 
Van serieuze mensen die reacties hebben geschreven over het optreden van deze rare idioot heb ik een zijdelingse pet opgezet.

Je hebt van die mensen die heilig in de euro geloven. De euro is een politieke constructie 
en geen monetaire constructie. Daar om zal het falen. Dus de kans dat je je geld kwijtraakt is bijna 100%. Als je een euro economie wilt dan zul je de mensen wel euro’s moeten geven. Een kleine elite profiteert er enorm van. Zeg maar de mensen met politieke voorkennis. Kok, Zalm die mensen die zich in het 200k + segment bewegen. Echter de bevolking heeft er te weinig van. Dus de euro zal ineenstorten bij gebrek aan financiële draagvlak en binnenlandse consumptie.

Beste 
 
Kan iemand mij uitleggen waarom ik steeds als ik over de Euro lees, ik Hotel California van de Eagles in mijn hoofd heb…. 
Ronald Huijben

Jawel…hahahahah…da’s een goeie! Die ga ik van je “lenen”..:D

De media doet hard mee met het bedrog over de euro. Nederland is vanaf het begin al slechter af maar je hoort niks dan eurofiele propaganda.  
 
Steeds meer zien dat het slecht gaat, dat de euro niet de redding maar onderdeel van het probleem is. Om de euro te ‘redden’ zou Nederland pak em beet 15-20% van de welvaart structureel moeten inleveren, want je kunt welvaart nou eenmaal niet op het hoogste niveau aggregeren. Die illusie moet je niet hebben. De politici weten dit maar de Ruttes, De Jagers en Cohennen zullen u dit niet vertellen, en hun mediavriendjes ook niet.  
 
Zonder EU en Euro zal het niet minder gaan, met een EEG wat meer dan voldoende is, is het ook prima. 
 
Nu mét de euro zien we de grootste rijkdom transfers van arm naar rijk die er ooit zijn geweest. Red de bankiers hun bonussen, is het politieke devies, en laat het volk krom liggen. En die Eurofielen in Brussel willen enkel hun megaluxe leventje in stand houden, Politburo premier Barroso moet je zien als iemand die tegen de volken is en de afkeer die die man heeft van democratie is ook evident als je hem ziet en hoort. 
 
En wat mensen feitelijk ook niet willen weten is dat ons financieel economische systeem totaal niet houdbaar is, het is gebaseerd op eeuwigdurend lenen en steeds hogere schulden. En bijvoorbeeld de huizenprijzen liggen ook nog fors boven de historische langetermijn trendlinie. Veel plezier met de komende jaren, zou ik zeggen ware het niet dat het verre van grappig is.

Ach, een glas, een plas en het bleef zoals het was… 
 
No worries, mate!

Ik wil de pret niet bederven, maar: 
 
http://www.telegraph.co.uk/fin.....rader.html

ad hominem 
 
typisch gedrag 
de mensheid staat niet veel hoger op de evolutie ladder dan de struisvogel …

Standrechtelijk executeren zo’n man.

Ugh…don’t shoot the messenger. That’s his only crime. ;) 
 
You can check-out any time you like, 
But you can never leave! 
 
;)

gut, ik ben weggejorist. 
 
nou, dan citeer ik maar even een commentaartje van iemand op het Guardian-blog. Dat kan ongetwijfeld door de Nextbeugel: 
 
” CharlesSurface  
29 September 2011 10:46AM 
I occasionally have a kickabout in the park, but I’m not a real footballer. 
 
If the BBC interviewed me, as a representative of professional footballers, about my opinions on Tevez not wanting to come on for Man City, they would be rightfully pilloried. 
 
And if, despite the fact that it later turned out that I can do half a keepy-uppy at best, you agreed with my comments and thought they were a useful indicator of anything, that would make you rather gullible – wouldn’t it? ” 
 
in goed Nederlands: ga eens aan je werk, media.

nou ik vind het helemaal niet gek, mocht de euro gaan vallen, kijk maar naar al die crisis hier in nederland, en toch blijft nederland geven aan griekenland die ons weer in de problemen brengt. alles gaat omhoog met de prijzen, de zorg gaat omhoog en wij blijven betalen, de overheid en de regering brengt ons steeds in problemen.en jullie gaan er ook allemaal op achteruit. nederland geeft maar uit aan griekenland en andere landen. en wij zitten in een crisis, besef dat maar eens. die vent kan nog eens gelijk hebben als de euro valt.

Zucht, natuurlijk heeft die man gelijk en is dit geen hoax….en ja, wij beseffen het wel degelijk. Ik ook; simpel als ik ben. Nu jij nog…. 
 
Want: 
 
Relax,’ said the night man, 
We are programmed to receive. 
You can check-out any time you like, 
But you can never leave!’