Een foto van de borsten van Alma Mathijsen of Russisch eten/drinken bij Jelle Brandt Corstius

Online tijdschrift hard//hoofd veilt unieke dingen van BN'ers

Al ruim twee jaar is hard//hoofd een online tijdschrift voor kunst en journalistiek, met dagelijks nieuwe columns, sketches, muziek, foto’s, korte films, hoorspelen en verhalen. En al twee jaar lang worden al deze dingen vrijwillig gemaakt door een grote groep mensen. Om hard//hoofd te kunnen blijven maken en nog grotere dromen te verwezenlijken, roept het online tijdschrift nu middels een crowdfunding-actie de hulp van de lezer in.

Een leuk onderdeel van deze inzamelingsactie is de hard//hoofd-veiling die gisteren op Marktplaats is geopend. Voor de veiling vroeg de redactie van het tijdschrift een aantal ‘BN’ers’ een ‘uniek’ item te doneren. En dat deden ze.

image.axd_ Een foto van de borsten van Alma Mathijsen of Russisch eten/drinken bij Jelle Brandt Corstius

Zo heeft Henny Vrienten zijn eerste gitaar (gesigneerd) beschikbaar gesteld. Doneerde Jan Jaap van der Wal een Customized Wilders-muppet. Schonk Joris Luyendijk een gebruikte koptelefoon. En beschilderde onze eigen columnist Renske de Greef een dienblad.

Een van de meest bekeken items van het moment is de ‘foto van de borsten van Alma Mathijsen‘. Helaas alleen voor alle gretige klikkers, is de foto in kwestie niet op Marktplaats te zien. In de omschrijving van het ‘product’ leg de schrijfster uit: ”Ik wil een foto van mijn borsten veilen. Alleen degene die het koopt, mag het zien. Zodat de gelukkige altijd op stap kan met mijn borsten. Dat voelt goed, en ik spreek uit ervaring.” Ondanks de vele kliks, lijkt nog niemand op de foto geboden te hebben.

Op Vrientens gitaar is tot nu toe het meeste geboden, maar ook ‘Russisch eten bij Jelle Brandt Corstius‘ gaat lekker.

russian-food Een foto van de borsten van Alma Mathijsen of Russisch eten/drinken bij Jelle Brandt Corstius

De hoogste vier bieders mogen uiteindelijk bij de journalist thuis aan tafel plaatsnemen waar hij ze een zelfgemaakt Russisch gerecht zal voorzetten. Inbegrepen bij de avond: waarschijnlijk een accordeonist en sowieso onbeperkt wodka.

De veiling loopt nog tot en met 23 december.

2 reacties op "Een foto van de borsten van Alma Mathijsen of Russisch eten/drinken bij Jelle Brandt Corstius"rss-icon

Uhm, wie is Alma Mathijssen?!

Jammer dat een aantal van die marktplaats items interessanter zijn dan wat dat ‘online tijdschrift’ voort heeft gebracht. Dan moet je je kenisjes bij nrc next inderdaad maar gaan vragen of ze wat aandacht aan je besteden…..