Douchen met Dave Eggers

Tijdschrift The Thing verandert radicaal van vorm

Gisteren onthulde NRC Handelsblad dat het gerenommeerde literaire tijdschrift De Gids wordt overgenomen door weekblad De Groene Amsterdammer. Het voortbestaan van De Gids was onzeker sinds staatssecretaris Halbe Zijlstra aangekondigde in 2013 de subsidies voor literaire tijdschriften te schrappen. Met de overname verandert De Gids niet alleen van eigenaar, maar ook van vorm. In het vervolg zal het tijdschrift op luxe krantenpapier afgedrukt worden. Voor sommige lezers lijkt dit misschien een radicale stap, maar er zijn literaire publicaties die het serieuzer aanpakken.

The Thing Quarterly is een object based publication en iedere krijgt iedere uitgave een volledig andere vorm. Hoewel het ‘tijdschrift’ wordt gepubliceerd door kunstenaars Jonn Herschend en Will Rogan, wordt telkens een andere kunstenaar of schrijver gevraagd iets nieuws te bedenken. De jongste editie komt van de hand schrijver Dave Eggers, het brein achter McSweeney’s en schrijver van A Heartbreaking Work of Staggering Genius (2000) en Zeitoun (2009). The Thing Quarterly 16 ziet er als volgt uit:

thething2-480x376 Douchen met Dave Eggers

Eggers kwam op de proppen met een douchegordijn. Een banaal object, dat zeker, maar wel een bijzonder exemplaar. Het gordijn houdt namelijk een monoloog: het praat tegen een douchende Dave Eggers.

Eerdere edities werden verzorgd door onder anderen James Franco (een spiegeltje), Miranda July (een rolgordijn), Jonathan Lethem (een brillenkoker) en Stralee kine (een snijplank). Een abonnement (4 edities) kost 200 dollar.

 

3 reacties op "Douchen met Dave Eggers"rss-icon

sodeju, da’s niet niks.  
Dan doet plint het wel zo handig.

Douchende Dave moet dan wel in spiegelbeeld kunnen lezen

Of z’n douchegordijn gewoon goed ophangen…