Nrcnext.nl weer veilig te bezoeken

Nrc.nl en nrcnext.nl hebben vanochtend korte tijd last gehad van malware. Het probleem is onmiddellijk aangepakt en de sites zijn inmiddels weer normaal en veilig te bezoeken.

Het probleem werd veroorzaakt door codes in advertenties, die via een extern advertentienetwerk op de site worden geladen. Daarmee werd geprobeerd malware te installeren. Toen dit geconstateerd werd hebben wij direct alle advertentie-campagnes uitgezet. Daarmee is de bron van de malware verwijderd en zijn de sites weer veilig te bezoeken.

We hebben Google verzocht de blokkade op nrc.nl en nrcnext.nl op te heffen. In de loop van de dag verwachten we dat iedereen via iedere browser de sites weer normaal kan bezoeken.

Laat, als u nrc.nl of nrcnext.nl vanmorgen vroeg voor zeven uur heeft bezocht, voor alle zekerheid uw virusscanner een extra scan uitvoeren. Excuus voor het ongemak.

6 reacties op "Nrcnext.nl weer veilig te bezoeken"rss-icon

Ik lees nrc next des morgens altijd in zijn papieren versie. Nergens last van gehad. Lekker Puh!

ik vraag me af of dit soort malware misschien ook oorzaak kan zijn dat ik ineens niet meer op mijn hotmail adres kan,-het lijkt erop dat iemand anders uw adres gebruikt- heet het daar, is er centraal iets uitgedraaid?? en wat ik ook probeer, dat adres ben ik kwijt lijkt het wel. rampzalig!!

anders “sew”ik Kaspersky wel :-)

Het is een goed plan met een duidelijke uitkomst.Proficiat en alle sterkte en goeds!

to sue is het natuurlijk anders wordt het onzedelijk :-)

Op dit moment, 23.40 14 nov. zie ik weer een rode waarschuwing op de site van het NRC om de site niet te bezoeken.